ŠMC skulptūrų kiemas – tai menininkų iniciatyvoms atvira, kintanti kūrybos erdvė po atviru dangumi. Nuo 2016-ų metų kiemas vis papildomas naujomis lietuvių ir užsienio menininkų skulptūromis. Pirminiame ŠMC pastato, tuo metu Dailės parodų rūmų, architekto Vytauto Čekanausko 1968 m. projekte buvo numatyta kiemą skirti skulptūrų ekspozicijai. Įkurdamas kiemą, ŠMC atsigręžia į šią Čekanausko idėją. Tokiu būdu išryškinamas ir architektūrinio ansamblio – vertingo paveldo objekto – vientisumas ir išbaigtumas. Skulptūros ekspozicijų zona yra ir vieša miesto erdvė – dienomis lankytojams atviras meno skveras Vilniaus senamiestyje.

ŠMC skulptūrų kieme pristatoma menininkų Antano Gerliko, Vaivos Grainytės, Donato Jankausko, Žilvino Landzbergo, Beatričės Mockevičiūtės, Roberto Narkaus, Mindaugo Navako, Pakui Hardware, Felipe Braga, Maria Loboda, Fernando Sánchez Castillo ir Augusto Serapino skulptūrų paroda.

Ekskursijos vyks:
Birželio 10, trečiadienis, 18 val.
Ekskursijoje dalyvaus savo darbus kieme pristatantys menininkai Augustas Serapinas, Robertas Narkus ir Žilvinas Landzbergas.
Birželio 17, trečiadienis, 18 val.
Birželio 23, antradienis, 18 val.

Ekskursijos nemokamos.
Registruotis nereikia.