Šiuolaikinio meno centre iki birželio 3 d. veikia paroda „Galva su daug minčių“ – atviro kvietimo būdu sukurta grupinė paroda, kurioje eksponuojami daugiau nei 50-ies Lietuvos ir užsienio menininkų kūriniai. Kviečiame apsilankyti ekspozicijoje ir šios savaitės renginiuose.

Gegužės 27 d., trečiadienį, nuo 18 iki 20 val. – SUSITIKIMAI SU PARODOS KURATORĖMIS IR MENININKAIS

Apsilankę parodoje galėsite susitikti ir pasikalbėti su kuratorėmis Neringa Bumbliene, Ūla Tornau ir menininkais Simona Žemaityte, Marta Frėjute, Ona Juciūte, Viktorija Damerell ir Vytautu Geču. Primename, kad uždarose erdvėse šiuo metu galima būriuotis ne didesnėmis kaip penkių asmenų grupėmis, tad visų lankytojų prašome atsižvelgti į šį ir kitus saugos reikalavimus, tačiau kviečiame drąsiai kalbėtis su parodos autoriais.

Gegužės 27, 29 ir 31 d. (trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį) 15 ir 17 val. – MENININKĖS IR KURATORĖS LAIMOS KREIVYTĖS PERFORMANSAS „POSTKURAVIMAS PARODOJE“

Renginio metu Laima Kreivytė pasidalins parodos erdvių ir kūrinių išprovokuotais veiksmas ir tekstais.
Performanso trukmė – 1 val. Vienu metu dalyvauti jame galės penki žmonės. Būtina išankstinė registracija el. paštu: [email protected]

Gegužės 30 d., šeštadienį, nuo 12 iki 18 val. – PERFORMATYVUS JURGIO MAČIŪNO KABINETO REAKTYVAVIMAS „APSĖDIMAS 2-0-2-0. POSTEKSPOZICIJA“

Į erdės performatyvų reaktyvavimą kviečia Laima Kreivytė. Jį įkvėpė čia eksponuojamos Fluxus „įvykių“ partitūros, nuotraukos, laikraščiai, menininkų leidiniai, objektų rinkiniai, Mačiūno sukurti manifestai bei queer performansai. Įvykio scenarijus nėra fiksuotas, apsilankykite bet kuriuo metu, registracija nebūtina.

Gegužės 29 ir 30 d., penktadienį ir šeštadienį, 23 val. – MENININKO VITALIJAUS ČERVIAKOVO NAKTINIS PASIVAIKŠČIOJIMAS „GALVOS SKLIAUTAS“

Menininkas kviečia įsivaizduoti šiaurinius Vilniaus rajonus kaip miesto galvą. Pasivaikščiojimo metu bus tyrinėjamos lokacijos, aplinkos suvokimas, pačios grupės dinamika bei įvairios jungtys, kurios gali užsimegzti bevaikštant. Kūrinys tęsia performansų seriją, prasidėjusią pasivaikščiojimu „Neutrino plienas“ miesto „pilve“ – Vilniaus pietuose.
Pasivaikščiojimas truks apie 2 val. Būtina išankstinė registracija el. paštu: [email protected]. Vienu metu pasivaikščiojime galės dalyvauti penki žmonės. Informaciją apie susitikimo vietą gausite patvirtinus Jūsų dalyvavimą.

„Galva su daug minčių“ – tai daugiabalsė paroda apie laiką, pabaigą, pradžią, tranzitą ir kaitą. Joje nėra vienos – viltingos ar grėsmingos – ateities vizijos ar vienos judėjimo krypties: esamąjį laiką žymi skirtingų trajektorijų sinchroniškumas ir kelių pasirinkimų galimybė. Nuspėti, ką būtent keičia mūsų veiksmai, ne visada įmanoma. Nepaisant to, svarbu ir ne mažiau įdomu stebėti tai, kas veriasi prieš akis ir veikti. Neapibrėžtumo nerimą įveikti čia labiausiai padeda švelni atida, artumas ir rūpestis, o visa apimančioje nežinomybėje „klijais“ tampa buvimas atrama, tramplinu ir nuotykiu sau bei vienas kitam.