Vilniaus senamiestyje įsikūręs Šiuolaikinio meno centras (ŠMC) yra viena didžiausių šiuolaikinio meno erdvių Baltijos regione. Jau beveik trisdešimt metų ŠMC rengia įvairaus pobūdžio šiuolaikinio meno parodas ir renginius, siekiant praturtinti kultūrinį miesto gyvenimą ir Lietuvos bei tarptautinį šiuolaikinio meno diskursą.

ŠMC kasmet organizuoja nuo 10 iki 15 parodų, o taip pat – performanso, teorijos, literatūros, kino ir videomeno renginius bei leidybos projektus. ŠMC siekia, kad parodos ir renginiai būtų prieinami skirtingoms auditorijoms, o menininkams bei kitiems meno lauko dalyviams būtų kuriamos vertingos profesinės galimybės. Daugelis čia organizuojamų renginių, ekskursijų ir edukacijos programų yra nemokami, o trečiadieniais nemokamai galima lankyti visas parodas.

Šiais metais ŠMC planuojama surengti užsienio menininkų Michael Rakowitz, Arthur Jafa, Jochen Lempert, lietuvių menininkų Kipro Dubausko, Lauros Kaminskaitės, Jurgio Paškevičiaus personalines parodas bei dvi grupines ekspozicijas – pradedančių kūrėjų darbus pristatančią parodą „JCDecaux premija 2020“ ir grupinę parodą, skirtą aktualiems klausimams, susijusiems su atomine energetika. Jūsų parama bus skirta ŠMC edukacinei programai, nuolat augančiai ir tobulėjančiai nuo 2014 m., ir skaitmeninio turinio kūrimui bei sklaidai.

Kaip skirti 1,2% paramą?
1. Paramą galite skirti iki liepos 1 dienos. Prisijunkite prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), tai galite padaryti ČIA.

2. Pasirinkite skiltį „Deklaravimas“ ir kairėje pusėje esančioje įrankių juostoje pasirinkite „Pildyti formą“. Tuomet „Dažniausiai pildomų formų“ sąraše apačioje pasirinkite „Prašymas skirti paramą“ formą (FR0512). Spauskite pildymo internetu ikonėlę. Užpildyti formą taip pat galite atsisiuntę į savo kompiuterį.

3. Užpildykite formą. Pateikę bendrąją informaciją apie save (1 laukelyje – įrašykite savo asmens kodą, 3V laukelyje – įrašykite savo vardą, 3P laukelyje – įrašykite savo pavardę), užpildykite šiuos langelius:
5 – mokestinis laikotarpis: 2019
6S – uždėkite varnelę
E1 – pasirinkite skaičių: 2 (Paramos gavėjas)
E2 – paramos gavėjo identifikacinis numeris (kodas): 291424950
E3 – įrašykite pavadinimą: Šiuolaikinio meno centras
E4 – įrašykite savo pasirinktą skiriamą procentą (daugiausiai – 1,2%. Taip pat 0,6%, jei norite dalį paskirti kitai organizacijai)
E5 – įrašykite iki kada skiriate paramą (daugiausiai iki 2023 m.)

Norėdami pateikti užpildytą formą viršutiniame dešiniajame kampe spauskite „Pateikti deklaraciją“.

Pavyzdys kaip pateikti prašymą.

Ačiū!