Anastasios Freygang, Lios Mazzari, Dovilės Šimonytės ir Sholto Dobie performansas „Vidujybė neturi būti nuvertinta“

RENGINYS ATŠAUKTAS

Šiuolaikinio meno centras, Vilnius
Kovo 14 d., šeštadienis, 19 val.

Pacientai, įkurdinti lyg kokiame laukiamajame, lūkuriuoja, kol juos priims nežinomi gydytojai. Kiekvienas jų turi kokį nors unikalų simptomą – kartais matomą, kartais ne. Visi jų simptomai – antgamtiškos prigimties. Kai gydytojai taip ir nepasirodo, pacientai išbando įvairius katarsio patyrimo ir kolektyvinio gydymosi būdus.

Šis performansas remiasi menininkės Dovilės Šimonytės grafiniu romanu „Patosas“, eksponuojamu ŠMC parodoje „Galva su daug minčių“. Jame jungiasi garsas, performansas ir instaliacija ir iškyla rūpinimosi, moters sveikatos, pasaulėkūros ir mitologijos temos.

Dovilė Šimonytė (g. 1991 m. Biržuose) savo kūryboje pasakoja istorijas apie kasdienybę pasitelkdama prietarus ir negausias savo žinias apie okultines praktikas.

Sholto Dobie (g. 1991 m. Edinburge) organizuoja parodas ir renginius, kuria muziką ir subtilius, vaizdingus ir retkarčiais absurdiškus performansus.

Anastasią Freygang
(g. Maskvoje, gyvena Londone) domina nelinijiniai ir subjektyvūs pasaulio kūrimo būdai, atsiskleidžiantys per kalbą, garsus ir kūno judesius.

Lia Mazzari
(g. Merane, Italijoje, gyvena Londone) savo darbuose dažnai bendradarbiauja su kitais kūrėjais, į netradicinėse erdvėse vykstančias akistatas su menu įtraukdama naujas auditorijas. Mazzari savo kūriniuose gyvai – pasitelkiant violončelę, plaktuvus ir