Liepos 16 d., trečiadienį, 19 val. ŠMC skaitykloje

Summer Literary Seminars (SLS) kviečia į literatūrinius skaitymus. Dalyvaus autoriai: Rebecca Entel, Tibor Fischer, Menachem Kaiser.

Rebecca Entel
dėsto anglų kalbą bei kūrybinį rašymą ir vadovauja Literatūros menų centrui Kornelio koledže. Jos apsakymai ir esė jau publikuoti arba dar pasirodys „Madison Review“, „Joyland Magazine“, „Unsaid Magazine“, „Connotation Press“, „Cleaver Magazine“, „Tiferet Journal“ ir kituose žurnaluose. Šiuo metu bebaigianti rašyti romaną autorė buvo nominuota „Pushcart 2014“ premijai. Entel įgijo bakalauro laipsnį Pensilvanijos universitete, o magistro ir daktaro laipsnius jai suteikė Viskonsino universitetas. Kaip kritikė Rebecca rašė apie JAV pilietinio karo laikotarpio literatūrą ir Saulo Bellowo jidiš kalbos vartojimą. Ji gyvena Ajovos mieste.

Tibor Fischer
gimė 1959 m. Stokporte Vengrijos pabėgėlių šeimoje. Jo pirmasis romanas „Under the Frog“ 1993 m. buvo nominuotas Bukerio premijai. Dar keturių romanų („The Thought Gang“, „The Collector Collector“, „Voyage to the End of the Room“, „Good to be God“) ir apsakymų rinkinio („Don’t Read This Book If You’re Stupid“) autorius yra Karališkosios literatūros draugijos narys. Jo darbai publikuoti dvidešimt penkiomis kalbomis. Šiuo metu jis dirba Kenterberio Kristaus bažnyčios universitete kūrybinio rašymo magistrantūros programos direktoriumi.

Menachem Kaiser yra rašytojas ir žurnalistas gyvenantis Brukline, Niujorke bei įvairiose Rytų Europos šalyse. Lietuvoje jis viešėjo nuo 2010 iki 2011 metų, gavęs Fulbraito stipendiją kūrybiniam rašymui, dėstė šiuolaikinę žydų kultūrą ir kūrybinį rašymą Vilniaus universitete. Jo kūrybos proza ir dokumentinė proza buvo publikuota „Vogue“, „Slate“, „The Atlantic, Tablet“, „Los Angeles Review of Books“, „Vol1“, „The Rumpus“, „Stumble“ ir kituose leidiniuose, o taip pat neseniai nominuota „Glimmertrain Fiction Open“ premijai. „Vilna Ghetto Digital Monument“ interaktyvaus Vilniaus geto žemėlapio kūrėjas skaitė paskaitas apie istorinę erdvę įvairiose pasaulio šalyse. Jis yra Kolumbijos universiteto Niujorke ir Toronto cirko menų universiteto absolventas.