Perspektyva

Parodos „Ne apie žodžius” erdvėje apgyvendinti kūriniai pasakoja vis kitas istorijas, kurios priklauso nuo mūsų žiūros taško. Vis dėlto, šie pasakojimai turtingi ne kalbos vingrybėmis, o patyrimo gausa: spalvingame peizaže keliauja milžiniškas voras, o savo materialumą slepiantys daiktai atveria tikrąsias, paprastai nuo žiūrovų akių paslėptas ŠMC didžiosios salės grindis. Sąveikaudami, jie kviečia pasinerti į gamtovaizdį, atsiduoti instinktui ar intuicijai. Užsiėmimo „Perspektyva“ metu vaikščiosime po parodą, atrasime jungtis tarp kūrinių, kalbėsime apie spalvas ir formas, o taip pat momentiniais fotoaparatais „Polaroid“ mėginsime užfiksuoti parodą individualiai pasirinktais rakursais.

Edukacinis užsiėmimas skirtas visų amžiaus grupių moksleiviams.

Toks didelis, kad net nematomas…

Emilijos Škarnulytės parodoje „QSO lęšis“ kalbama apie objektus, kurie yra tokie dideli, kad juos suvokti nebepakanka įprastų, kasdienių mąstymo kategorijų. Pavyzdžiui „visuotinis atšilimas“ ar „antropocenas“ driekiasi laike ir erdvėje, paveikia mūsų pasaulėvaizdį, kasdienius įpročius ir savivoką, apgaubdami mus tarsi lęšis, pro kurį negalime nežiūrėti. Šis lęšis byloja, kad tarp organizmų ir juos gaubiančios aplinkos egzistuoja tamprus grįžtamasis ryšys: organizmai formuojasi sulig juos gaubiančia aplinka, o pastaroji kinta priklausomai nuo organizmų. Užsiėmimo metu klausysimės pasakojimų apie ekologiją, svarstysime, kaip kintant pasauliui, kečiasi žmogus. Galbūt ateityje homo sapiens visai išnyks, o mūsų vietą užims kita rūšis, kuriai mes būsime tik tolimi giminaičiai, tokie, kaip mums – šimpanzės. Iš skulptūrinio plastilino lipdysimę naujas gyvybės rūšis ir mėginsime išsiaiškinti, kokiu būdu ji sąveikauja su pasauliu.

Edukacinis užsiėmimas skirtas visų amžiaus grupių moksleiviams.

Moksleivių grupės kviečiamos registruotis į ekskursijas po parodas ir edukacinius užsiėmimus iki 2016 m. sausio 6 d. antradieniais – penktadieniais nuo 12 iki 17 val. Moksleivių grupėms ekskursijos ir edukaciniai užsiėmimai nemokami.

Išsamesnė informacija ir registracija tel. +370 682 65010 bei el. paštu [email protected]