Sausio 29 d., penktadienį, 17.30
ŠMC skaitykloje

Kviečiame į susitikimą su kuratoriumi Simonu Reesu. Šiuo renginiu pradedama serija penktadieniais vyksiančių pokalbių su parodos Kuriant atmintį kuratoriais ir menininkais.

Savo kūriniuose parodos Kuriant atmintį menininkai – Mirsolaw Balka, Yael Bartana, Deimantas Narkevičus ir Marcel Odenbach – tyrinėja problematiškus ir ginčytinus pastarųjų 60-ies metų Europos istorijos aspektus. Daugiausiai dėmesio skiriama architektūros, monumentų ir bendruomenės temoms, geopolitiniams Lenkijos, buvusios Vokietijos Demokratinės Respublikos (VDR) ir Izraelio valstybės sukūrimo aspektams. Trijuose iš keturių filmų grįžtama prie Holokausto temos ir visi jie susiję su post-komunistine erdve, tad filmai įsilieja į Lietuvai aktualius kultūrinius debatus.

Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant Vilniaus Šiuolaikinio meno centrui, Dortmundo Hartware MedienKunstVerein (Vokietija), Lodzės Muzeum Sztuki (Lenkija), Tel Avivo Herzliya šiuolaikinio meno muziejui (Izraelis), Londono Britų filmų institutui (Jungtinė Karalystė) ir Varšuvos Goethe institutui (Lenkija).

Simon Rees (Šiuolaikinio meno centras) yra vienas iš šios parodos kuratorių, ankstesniuose projektuose jau dirbęs su Marceliu Odenbachu ir Deimantu Narkevičiumi. Jis domisi Europos žydų istorija ir postkomunistinės Europos politine erdve.

Iliustracija: kadras iš Yael Bartana’os filmo „Siena ir bokštas”, 2009

Daugiau informacijos apie parodą: www.buildingmemory.net